Enquesta

Com que la majoria de vosaltres vindreu d'escoles de turisme, la veritat és que no conec gaire el vostre perfil acadèmic, què us ensenyen sobre patrimoni i sobre com comunicar-lo. Als alumnes d'història me'ls conec, però a vosaltres no. Així que per intentar adaptar els continguts que us exposaré a la sessió a la vostra experiència, us demanaria que contestessiu una mínima enquesta. Només heu de fer click a la part de baix d'aquesta entrada (on diu "comments") per respondre afegint un comentari. Penseu les respostes abans d'obrir la resta de comentaris, per no repetir el que diu el primer.

Sigueu molt breus.
1. Quins considereu que son els 3 elements patrimonials més importants de Catalunya?
2. Si haguéssiu d'explicar-los a un grup de turistes culturals quins serien els conceptes, fets o històries que destacarieu de cadascun (3 com a màxim).
3. Quin creieu que és el tipus de patrimoni que més pot interessar a la gent en els propers anys i perquè.
4. Quina és la visita turístico-patrimonial que més us ha agradat i perquè.

Ja està.

Vinga que són dos minuts...

3 comentaris:

AlbertSierra ha dit...

ALBERT SIERRA: RESPOSTES ESTANDAR PER SERVIR DE MOSTRA:
1. La catedral de Barcelona, la Pedrera i el conjunt romànic de la vall de Boí.
2. De la catedral de Barcelona la qualitat artística i la diversitat d'estils, de la Pedrera la genialitat arquitectònica i la vida quotidiana al 1900 i del conjunt de la Vall la seva originalitat.
3. El patrimoni industrial perquè hi ha moltes fàbriques abandonades, i el barroc perque está poc valorat i a Catalunya n'hi ha molt.
4. Recentment la Tate Modern a Londres per les associacions d'obres que fa. El Musee d'Orsay fa temps també pel mateix.

Anònim ha dit...

1 y 2- La Barcelona de Gaudí per l'originilitat i difusió que ha tingut, la Vall de Boí pel seu enclavament i per la visió conjunta de història i natura,la ciutat de Tarragona pel seu contingut històric tan ben cuidat.
3.-Crec que dos tipus, el patrimoni natural i el patrimoni arqueològic, el natural per la conscienciació peñs espais verds i el medi ambient, l'arqueològic per la importància que últimament se li dona la memòria històrica i la cerca de les arrels.
4.- Són moltes les imatges i llocs, Egipte, Petra a Jordània però de la grand Place de Brus
sel.les en guardo bons records perquè em trasllada a una altra època sols assegut fent un cafè allà.
Eduard

Anònim ha dit...

1. l'art romànic, els vestigis de l'epoca modernista a Barcelona, Manresa, Terrassa, etc. i l'art romà de Tarragona.
2. de l'art romànic la importància de construccions tan antigues; Dels vestigis modernistes, la influènica de tota una època i de la contemplació de la natura en l'arquitectura; de l'art romà, la reminiscència i el record d'un imperi que, pels abusos, va caure en un gran període de decadència del qual no se'n va sortir.
3. Tot el tema relacionat amb el turisme rural (de fet ja hi ha un augment progressiu de la demanda) per les condiicons de vida que tenim i pels aspectes negatius dels nostres estils.
4. La Manresa modernista (recorregut guiat amb escenificació d'actors), perquè de forma amena i divertida van ser capaços d'engrescar el públic i fer-lo partícep de l'experiència.